Min elskede lille troldeunge fyldte d. 21. juli i år 1ÅR! Hurraaa.
Det skulle selvfølgelig fejres med gæster, gaver og flag - men selvfølgelig også KAGER.
Her er hvad jeg fandt på..
Det skulle selvfølgelig fejres med gæster, gaver og flag - men selvfølgelig også KAGER.
Her er hvad jeg fandt på..
![]() |
Den lille edderkoppekage målte nok 15cm i diamter Slangen er ½meter lang |
Min Elias er fuldstændig syg med sangen "Lille Peter edderkop" og laver fagterne dertil, så godt han kan. Derfor skulle han selvfølgelig have sin HELT egen kage, og netop derfor fandt jeg på denne edderkoppekage. Denne kage fik han lov til selv at sidde og gratte i, men der blev kun spist et par bidder - så alt i alt var det nok mest for hyggens skyld.
Slangen var egentlig bare for sjov, og den fik alle gæsterne lov til at dele :-)
Da jeg lavede slangen tog jeg bare runde lagkagebunde og skar ud i bøjede cylindere, og vendte dem på kryds og tværs så de passede og skar kanterne af så den blev smallere ved halen. Ganske simpelt.
Inden i begge kager har vi hindbærmousse og chokolade-nougatcreme. Kagen er opsmurt med smørcreme og dækket med hjemmelavet fondant. Lagkagebundene er købt i Lidl, som havde nogle super fine og tykke bunde, og så til næsten ingen penge.
Hold kæft et arbejde. Men hyggeligt det var det jo.
Jeg vil gerne tilføje at jeg før har arbejdet med købe-fondant, og det var for mig MEGET nemmere at have med at gøre. Jeg synes det blev noget svineri med det MMF-fondant, og havde svært ved at få fine glatte kanter og buer.
Slangen var egentlig bare for sjov, og den fik alle gæsterne lov til at dele :-)
Da jeg lavede slangen tog jeg bare runde lagkagebunde og skar ud i bøjede cylindere, og vendte dem på kryds og tværs så de passede og skar kanterne af så den blev smallere ved halen. Ganske simpelt.
Inden i begge kager har vi hindbærmousse og chokolade-nougatcreme. Kagen er opsmurt med smørcreme og dækket med hjemmelavet fondant. Lagkagebundene er købt i Lidl, som havde nogle super fine og tykke bunde, og så til næsten ingen penge.
Hold kæft et arbejde. Men hyggeligt det var det jo.
Jeg vil gerne tilføje at jeg før har arbejdet med købe-fondant, og det var for mig MEGET nemmere at have med at gøre. Jeg synes det blev noget svineri med det MMF-fondant, og havde svært ved at få fine glatte kanter og buer.
Her er en lille opskrift til dem der vil prøve kræfter med kagen
Dette er basisopskriften, men jeg må indrømme at jeg gør det på slum :-)
Hindbærmousse
250 gram frosne hindbær
1 spsk sukker
Kornene fra 1/2 vanillestang
2 dl natural yoghurt
1/2 liter piskefløde
Bærrene optøes og moses, dernæst blandes bærene med sukker og vanillen. Yoghurten vendes i hindbærrene, og til sidst vendes det hele med den stiftpiskede fløde. Fløden skal piskes HELT stift, lige inden det bliver til smør. Hvis ikke det er helt stift, bliver moussen for flydende.
Jeg har før været udsat for at det blev for flydende, og jeg fandt en løsning med noget husblas. Ret vanskeligt, og sikkert ukorrekt, men den blev reddet på denne måde.
Stil moussen i køleskabet i en times tid, og så er den klar til brug. Moussen stivner først ordenligt når den er i kagen, og kagen bliver stillet i køleskabet.
Nougat-chokolade creme
1/2 liter piskefløde
150 gram mørk chokolade (Ca. 55 %)
75 gram nougat
Evt. rom eller cognac
Fløden varmes op i en tykbundet gryde, herefter smeltes nougat og chokolade i fløden under omrøring. Når det er smeltet, stilles cremen i køleskabet i et døgn. Så skal det piskes let og luftig.
Smørcreme250g usaltet smør
250g flormelis
1-3dråber vanille-essens
FondantNår snakken nu er ved fondant, så henviser jeg til en hjemmeside. Jeg er ikke super god til det MMF-fondant, og har kun prøvet det et par gange :-)
http://kagemor.blogspot.dk/2010/02/hjemmelavet-fondant.html
-----------------------------------------------
1 spsk sukker
Kornene fra 1/2 vanillestang
2 dl natural yoghurt
1/2 liter piskefløde
Bærrene optøes og moses, dernæst blandes bærene med sukker og vanillen. Yoghurten vendes i hindbærrene, og til sidst vendes det hele med den stiftpiskede fløde. Fløden skal piskes HELT stift, lige inden det bliver til smør. Hvis ikke det er helt stift, bliver moussen for flydende.
Jeg har før været udsat for at det blev for flydende, og jeg fandt en løsning med noget husblas. Ret vanskeligt, og sikkert ukorrekt, men den blev reddet på denne måde.
Stil moussen i køleskabet i en times tid, og så er den klar til brug. Moussen stivner først ordenligt når den er i kagen, og kagen bliver stillet i køleskabet.
Nougat-chokolade creme
1/2 liter piskefløde
150 gram mørk chokolade (Ca. 55 %)
75 gram nougat
Evt. rom eller cognac
Fløden varmes op i en tykbundet gryde, herefter smeltes nougat og chokolade i fløden under omrøring. Når det er smeltet, stilles cremen i køleskabet i et døgn. Så skal det piskes let og luftig.
Smørcreme250g usaltet smør
250g flormelis
1-3dråber vanille-essens
FondantNår snakken nu er ved fondant, så henviser jeg til en hjemmeside. Jeg er ikke super god til det MMF-fondant, og har kun prøvet det et par gange :-)
http://kagemor.blogspot.dk/2010/02/hjemmelavet-fondant.html
-----------------------------------------------
Jeg frøs hele min kage ned en dag eller to. Jeg tog den op aftenen før jeg skulle bruge den. På serveringsdagen smurte jeg smørcreme på, men jeg har lavet mig fortælle at man sagtens kan gøre det mens den er frossen, og det tror jeg egentlig også er nemmere. Yderemere kan man stille den på køl når man vha. smørcremen har fået nogle flotte hjørner/kanter, for så stivner smøren og holder formen. Det er nemmere når der skal fondant på.
jeg smørcreme på, for at det bandt bedre.
jeg smørcreme på, for at det bandt bedre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar