torsdag den 4. april 2013

Dukan-crossaint og Dukan-boller

Jeg har sidste år fulgt Dukan livsstilen, som kort sagt handler om at undgå stivelse, ris, pasta, brød og en helveds masse andre ting. Dvs. kosten primært består af kød og grønt.

Disse principper prøver jeg stadig at leve efter i min hverdag. Ikke så stram godt nok - men mindre kulhydrater og mere protein.

I tirsdags lavede jeg crossainter med skinke og ost. Jeg lavede det ikke efter Dukan opskriften men på min egen måde og byttede bl.a. friskost ud med hytteost og lavede blandingen i et ildfastfad for at holde formen. Dernæst tog jeg det ud af ovnen og skar ud i svarede til brød størrelse. Skar brødet igennem mens det stadig var lunt og spise det med skinke og ost. Har prøvet efter Dukans opskrift, og den er super. Jeg havde bare ikke lige alle ingredienserne eller opskriften ved hånden :-)





Opskriften er fra Dinslankekur.dk

Ingredienser:
3 æg
80 g frisk ost 0,2 % (fra lidl)
½ tsk sødemiddel
En knivspids salt
En knivspids (pas på med den)
2 spsk havreklid (kan udelades)
2 skiver røget skinke (fra lidl)
2 skiver toast ost (fra lidl)

Fremgangsmåde
:
Tænd ovn på 200 grader.
Tag 2 skåle, og del æggene. Tilføj lidt vinsyre til hviderne og pisk dem meget stive. Tilføj sødemiddel, salt, friskost og evt. havreklid til blommerne og pisk. Fold de to masser sammen let.
Læg 4 klatter dej på bagepapir på en bageplade, og put ost og skinke ovenpå. Top igen med dej.
Bag i 15-20 min.




Til middagsmad lavede jeg lækre Dukanboller. Og de var bare super nemme at lave, og super gode! Jeg lavede dem blot ud fra opskriften "Dukanbrød". Men man kan også godt på en opskrift til rigtige boller.

Opskriften er igen fra Dinslankekur.dk
Til 2 personer 3 dage (afmålt til anbefaling for dukan kuren, så hvis man er en person, er der til 6 dage i cruise fasen eller 8 dage i attack fasen)
  • Ingredienser
  • 12 spiseskefulde havreklid.
  • 6 spiseskefulde hvedeklid
  • 5 spiseskefulde fromage fraise 0% (eller 0% youghurt naturel, 0% friskost eller lign.)
  • 1 æg plus æggehvide fra 1 æg
  • 1 teskefuld bagepulver
  • En lille smule salt
Der kan evt. tilsættes nogle krydderier.
Fremgangsmåde
Pisk æg, tilføj yoghurt, og derefter resten af ingredienserne og rør godt sammen.
Hæld i en bageform (til brød)
Sæt i ovn i ved 175 grader 30 minutter og derefter 150 grader 10 min.
Vær opmærksom på, at brødet ikke hæver så meget som almindeligt brød.